Monday, November 8, 2010

KOREA OH KOREA (-_-")


Salam guys,
Pada Subuh yang agak hening ni, gua nk crite pasal penemuan terbaru gua .
actually bkn any daunting discovery pon,
cuma nk share la .. wink2

Yang sebenarnye,
prof nk share ttg skin color/ tone ..
and prof mengakui ini turut menjadi bahan bualan umum,
terutamanya pok pek pok pek kaum hawa di pasar pagi ,,
(jgn marah) hehe

Erm,,
If kita watch tv ads kan,
contohnye yg dari luar negara ,

contohnya iklan Febreeze, and any tv ads from Korea,
kita dapati, skin color org Korea amat menarik dgn kata lain, amat cerah,
macam mayat pun ade . =_="

Ingatkan prof sorang je yg prasan,
rupanya ramai lagi sahabat prof dari luar negara jua perahsantan ..

Untuk makluman,
South Korea memang femes dgn cosmetic product nya .
Tak hairanlah produk SimplySiti dihasilkan kat sane ..
tgk skrg, Siti Nurhaliza skrg berjaya memiliki kulit yg cerah dan flawless!
awet muda lagi u! aww chakk!

Erm, korg nk tau x,
nape org Korea di declare as kulit tercerah di Asia?

kalau nk tau,
sila ikuti sambungan pada episod yg akan datang! huhu
-kidding-

Sebenarnye, rahsianye adelah ..
Korean peoples mengamalkan sejenis mysterious sauna
yg dipanggil JimJilBang ..
You leave two shades lighter than you came!

Juru sauna ni dipanggil ajuma.
Ajuma disini menggunakan sejenis exfoliating soiled glove utk scrub .
From what I've heard, Korean sauna ni agak ganaz serta kejam .. huhu
maybe dari segi susuk rekabentuk dalaman sauna ni ..
and even quite weird a.k.a unique services are offered ..

4 comments:

  1. ahjumma tu kan stand for makcik. :p

    hai sy riqa. blog ni sy tak expose identiti. buat2 cam rahsia lah konon. hahahaha,

    ReplyDelete