Monday, June 11, 2012

Orang Malaysia Di Mata Dunia

Hai Salam semua. Good Afternoon...
Walaupun dah tengahari, tapi still rasa macam pagi... 
maybe sebab pagi iSNIN kan... pagi iSNIN ni kalau xde jam randik, eh jam loceng,
nescaya x bangun gi kerja la.... therefore,mood skrg ni mood blur....

OKAY GUYS ! yO ! Yo! yo !! bangun2 !! jgn letih2 lagi ! 
mari kita buat senamrobik ala kpop pada tengahari yang terik ni...
Three ! Two ! One ! START !!!

yeah ! camne kwn2? hilang mengantuk tu? 
Goood....
harap2 korg boleh buat senamrobik setiap pagi atau 3 kali seminggu ke.
Bukan ape, utk jaga kesihatan. kalau kita x jaga kesihatan kita, sape lagi nak 
tolong jagakan kesihatan kita kan? 

Malaysia ni adalah antara negara yang paling byk penyakit yg berpunca dr makanan.
Mana taknye... kita kan berbilang kaum. MELAYU, CINA, INDIA dan byk lagi. 
Jadi, banyakla makanan yg ada di negara tercinta ni....
tp, jgn salah faham. bukan sebab makanan shj,
sebab yg paling penting adelah, 
TIDAK BERSENAM

Rakyat negara ini malas bersenam. 
Kalau pagi2 cuma dapat lihat beberapa kerat je yg pergi berjoging.
Ptg2 pon sama.
Jangan kasi alasan xde masa. 
Sebabnye i always meet one muscular,male doctor yg rajin berjoging setiap petang.
die pun berkerja di salah sebuah hospital kerajaan di Selangor tapi still ada masa 
untuk berjoging. 
Walaubagaimanapun, skrg ni dah ramai Malaysians yg pegi joging berbanding few years ago.
Ini boleh gakla dibanggakan :P

Last but not least, sy cadangkan satu lagi cara untuk menjaga kesihatan tubuh tanpa perlu 
mengeluarkan ongkos walau sedikitpun..
iaitu dgn BERPUASA ! yeahh !
Berpuasa secara saintifiknya boleh membuang toksid badan yg berpunca dari makanan yg kita
makan.. contohnya hasil cernaan makanan berprotein... jika kita makan makanan yg 
kaya protein dgn berlebihan, organ hati kita akan letih dan terseksa utk mencernakannya. 
Jadi, dengan berpuasa, kita dpt merehatkan organ2 badan yg selama ini bersusah payah
'berkerja' untuk kita....
Selain itu, seperti alatan elektronik juga, organ2 dalaman kita juga perlu dikalibrasi (calibrate) 
untuk fungsi  yg optimum. huhu

okay la kawan2... setakat ini sajalah coretan sy.
Majulah SUKAN utk NEGARA dan DIRI SENDIRI ! 
Sayangi tubuh anda sebelum tubuh anda disayangi. OPSs :P

1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete